Skap deg en suksessrik karriere

Karrierevalg og karriere nivåer

     Karriereplanlegging

Økt bevissthet om karriere og karriere planlegging er viktig enten du er leder og ønsker å coache dine medarbeidere, eller det gjelder deg selv og din egen karriere.

Særlig vil det å identifisere medarbeidernes eller egne talenter kunne få en sterk virkning på om karrieren blir suksessrik.

Jeg ble lettere rystet da jeg for en tid tilbake oppdaget at mitt personlige forhold til begrepet karriere, altså min egen karriere, ikke var direkte i sentrum. Jeg har ikke tenkt i de baner for meg selv. Årsaken er hovedsakelig knyttet til personlighetsstil. Så antakelig er det flere enn meg som føler det slik.

Det er på den måten at jeg har aldri forfulgt en planlagt karriere. Fremdriften og utviklingen er i mye større grad en konsevens av at jeg uten å tenke karriere har gått etter spesifikke mål, ting jeg har brent for.

Jeg nevner dette fordi det kan være på samme måte for deg eller dine medarbeidere.

På den annen side er det sikkert riktig å kalle det for karriere planlegging da jeg for 2-3 år siden stoppet opp for å avgjøre hva jeg ville ha ut av de "siste" 10 årene i jobb. Ordet karriere var ikke særlig fremme i hodet da heller. Jeg tenkte mye mer på hvem jeg ønsker å være og at jeg kan se meg tilbake med en følelse av lykke. De er ikke tvil om at investeringen og de valgene jeg har tatt vil ha en voldsom påvirkning på årene som kommer.

Og det er mitt formål mitt her. Å bidra til en bevisstgjøring som grunnlag for noen valg som kan ha en voldsom positiv innvirkning på livet ditt.

For min del tenker jeg på kommende periode som den siste før "pensjonskarrieren". Å slutte å gjøre det man elsker er ikke så lett. Om du velger en karriere som består av å jobbe med det du elsker vil nok du også drøye i det lengste med å legge inn årene. Du er kanskje i inngangen til ditt første karrieretrinn. For tiden coacher jeg ferske medarbeidere i et internasjonalt kraftselskap. Kanskje er det nå også din situasjon som leder. Eller kanskje vi har den felles interessant utfordring med å bistå erfarne medarbeidere, eller ledere.

Når du har ambisjoner og jobber bevisst med karrieren vil du se at jobblivet går i faser. Det er trappetrinn, det er arenaer og det er nivåer. Og ved å studere temaet på dette nettstedet kan du redde deg fra en skjebne som mange lider, nemlig det å brase rett inn i Peter prinsippet, at du havne på ditt inkompetanse nivå. Indentifiser talentet ditt, vi kommer til det etterhvert, og du reduserer reduserer risikoen med 80%.