Fremragende salgsledelse!

Lær hvordan du finner, bygger, leder og motiverer til et høytytende salgsteam.


Salgsledelse

Mange salgsfolk mangler motivasjon, tro på seg selv og de holdninger som er nødvendige for stabil langsiktig suksess. De gjør ikke effektiv prospekting og bruker mye tid på å snakke med prospekter som er uaktuelle kjøpere.

De tar seg ikke tid å lære salgsprosessen, hver mulighet blir håndtert forskjellig. Her får du få et eksempel. Jeg var invitert til å møte en gruppe 9 frustrerte selgere. Og en frustrert salgssjef. Selgerne kunne ikke identifisere de spesifikke trinnene i salgsprosessen. De kjente ikke til kollegenes salgsprosess. Ingen kunne beskrive en optimal salgsprosess eller om de selv var i nærheten av en slik. I stedet brukte de overtalelse og manipulasjonsteknikker som slet på kontakten med prospektene.

Som så mange salgsfolk mislyktes de med å avgjøre prospektenes ønsker. Konsekvensen er at de bruker mye tid på prospekter som ikke trenger det de selger. Dessuten venter de til slutt med å behandler innvendinger i stedet for å håndtere de underveis. Helt typisk for selgere er å avslutte først når salgsprosessen nærmer seg slutten i stedet for å foreta avslutninger helt fra staren på salgssamtalen og kontinuerlig gjennom hele prosessen.

Er du med meg så langt. Dersom dette lyder kjent så er du ikke alene. Salgsfolk erfarer disse problemene hver dag verden rundt, salgsfolk som mangler salgstrening eller aldri har lært å hvordan de går frem på rett måte og derved utnytter kun 30 – 50% av sitt personlige potensial.

Her er de gode nyhetene. Basert på erfaring fra trening av 2000 selgere, fra å ha ledet coachingprogram med mer enn 3500 personer, når individer lærer de riktige prosessene kan de doble og tredobler de resultatene sine.

Så hva vi snakke om her er å designe den mest effektive markedsprosessen, deretter trenes selgerne til å gjennomføre denne. Visste du, at innen sport er repetisjon av samme prosess en nøkkel til suksess. Uansett sportsgren, du må kjenne prosessen, du standardisere den, deretter trene, trene, trene på de enkelte del-prosessene til de er automatisert og sitter. Visste du at når vi automatiserer en handling vil kunne øke effektiviteten med flere hundre prosent. Det er også nøkkelen til fremragende salg.

Så, kjære selgerleder, hvor starter du?

Kjell Ramstad