Etter utført oppsigelse,-

..informer resten av teamet!

Mål: Sørg for at de medarbeideren som er tilbake
        kommer seg videre på en god måte.Oppsigelsesprosessen
klikk her, les mer om PROBLEMDEFINERING klikk her, les mer om hvordan DOKUMENTERE PROBLEMET OG PLANLEGGE GJENNOMFØRING klikk her, les mer om gjennomføring av DRØFTELSE MØTE klikk her, les mer om OPPSIGELSESMØTE klikk her, les mer om OPPFØLGING AV EGEN ORGANISASJON ETTER OPPSIGELSE
klikk her, les mer om iverksette TILTAK COACHINGPROSESS          

Ta kontroll ved umiddelbart og fortell de andre i avdelingen eller teamet om oppsigelsen. Gjør det rett frem. Ikke drøy. Ledere spør av og til om de bør "tørre" å informere åpnet i situasjoner som ved dramatisk resultatsvikt, grovt tyveri etc. Det er kun ved å tørre at du tar kontroll. Folk får alltid vite noe, det skal lite tid til før ryktene går sine egne veier. Fortell at "Gunnar jobber ikke her lenger," eller "Åse forlot firmaet på mandag." Du kan gjerne gi den som er sparket en berømmelse for det vedkommende tross alt må ha levert, men du trenger ikke å gå i detalj om hvorfor det var nødvendig å sparke vedkommende. Du skylder dine medarbeider en saklig åpenhet dersom de insisterer. På grunn av forhistorien er de sannsynligvis allerede kjent med hva det gjaldt.

Det du bør gjøre er å sammenkalle teamet samme uke og diskutere hvordan teamet på best mulig måte håndterer praktiske konsekvenser av en oppsigelse. Avgjør raskt hvordan dere fyller den ledige stillingen. Dersom oppsigelsen var en isolert hendelse, gi dine medarbeider en forsikring om det, at det ingen annens jobb er i fare, så slippe de å bruke energi på det. Dersom årsaken til at én fikk sparken gjelder flere, sier du ikke det i gruppen, du tar dette opp med de det gjelder.Navigasjonshjelp:
Her finner du hovedsiden for Avvikling av ansatte >>klikk her>>:
En mal og guideline for å gjennomføre en avviklingsprosess
;

Dette er tema-relaterte Undersider:
Komplettére verktøykassen din med en mal for oppsigelse.">> .
Mer enn 80% av problem med ansatte er et prestasjonsproblem >> .
La oppsigelse ver det siste du tyr til >> .
Bestem dato, tid og sted ..>> .
Gjennomfør kort og klart!>> .
Informer resten av teamet!>> .

Trenger du også mal for en
effektiv REKRUTTERINGSPROSESS>> ?

Her kan du ta en gratis personlighetstest:
DiSC/DiSK personlighetstest >> .
..prinsipper og strategier for personlig suksess:
Prestasjonspsykologi >> .

Her går du rett til:
nettstedets hjemmeside >> .


Kjell Ramstad
Oslo, Sarpsborg, Fredrikstad, Moss, Halden, Drammen, Østfold