Om å lage en hjemmeside,-

..som bringer deg fra
et bortgjemt liv på internett
til være fullt synlig i søkemotorer.


Internett - fra 0 - 1,2 milliarder nettbrukere på 15 år

Som jeg sa på forrige side >> trenger vi et kjapt overblikk som synliggjør det virkelig interessante ved de senere eksemplene.

Internet slik vi kjenner det i dag startet i 1990, og ble generelt kjent og oppnådde en boost i Norge ved at Oslonett formidlet resultater fra OL på Lillehammer i 1994. Deretter kom årene det var kult å kunne si at man hadde egen hjemmeside.

Collegium Management Center, som jeg tilfeldigvis startet samtidig at internett fikk sin spede begynnelse, fikk også eget nettsted. I 1997. Hjemmesider og internett var en gåte for oss, vi fikk en dataekspert og alt mulig mann Peter Watz, til å hjelpe oss og gjøre jobben. Denne firma hjemmesiden fungerte som en fiksert "plakat" med informasjon om firma, produkter, konsepter, ansatte, adresse og telefonnummer, etc. Og slik fungerte den med minimale endringer år etter år. I 97 var internett forsatt nytt og enkelt, vi trengte ikke å anstrenge oss for å være synlig i søkemotorer. De fleste nettside eiere befinner seg fortsatt der. Din jobb er å sørge for at dette ikke gjelder deg.

Fra årtusenskiftet skjedde tingene raskt. Antall nettsteder totalt økte sterkt og Google ble bedre og bedre til å skille gode fra dårlige hjemmesider, med den følgen at vår hjemmeside, som de fleste andre hjemmesider, den levde et stadig mer ensomt liv. Vi var jo nødt til å gi folk webadressen for at de skulle finne oss på nettet. Ha, ha. Akkurat som når du skal ringe noen, du er nødt til å vite telefonnummeret.

Denne merkverdigheten ble akseptert som et faktum; for at noen skulle ha sjanse til finne hjemmesiden vår online måtte vi markedsføre den offline. Ganske sprøtt å tenke på. Internett, i seg selv en svært effektiv metode for markedsføring; det er ikke til å tro, men i praksis endte alle nettside eiere opp med å snu dette på hodet, de var nødt til å markedsføre nettstedet "fysisk" for å få oppmerksomhet, for nettstedet var ute av stand til selv å oppnå oppmerksomhet ved å være synlig i søkemotorer. Så vi plasserte web adressen på visittkort, på brevark, på alle steder der omverden forhåpentligvis kunne finne den. Som på bilen. Da var man skikkelig smart, for den var det kanskje mange som så, i forbifarten.

Å ha webadressen på visittkortet er selvsagt ikke dumt, men, - når denne bakvendte tenkningen ligger bak, så er jo bare fullstendig, uendelig håpløst bakvendt. Det er å snu hele ideen og kraften i internett på hodet. Så der var jeg. Og mange lever fortsatt der i dag. Ikke du håper jeg? Eller så har du tenkt å gjøre noe med det?

Det endte opp med at hver gang jeg tenkte på nettstedet vårt fikk jeg en beklemmende følelse. Så jeg prøvde å tenke på noe annet. Det ble for dumt, og den gamle nettsiden ble tatt av plakaten. Pføi.

Nye strategier for en ny tid.
I 2004 tok jeg noen nye strategiske grep >>. Det ble et viktig mål å utnytte de enorme mulighetene som finnes på internett. Den gamle hjemmesiden var fjernet, og utfordringen var å finne riktig erstatning. Det vrimlet av tilbydere, alle snakket de om lave priser, om hvor enkelt og kjapt det er å lage en webside, eller om super grafikk. Jeg hørte ingen snakke med innsikt om hvordan lage en hjemmeside som tiltrekker seg brukere, som blir synlig i søkemotorer som Google og Yahoo, og får besøk, og gjenbesøk. Det gjør de heller ikke nå. Nå ringer webside leverandører meg, de konkurrerer om å selge meg "quick fix", billigst mulige hjemmesider, få din egen hjemmeside på 2 timer. Dette er hjemmesider som ender opp der vår hjemmeside var; en død plakat gjemt bort på Internett. Man kan være fristet til å stemme i med kongepuddelen; trist som faen.

Uansett hvor jeg så etter hjelp fant jeg kun 3 muligheter:

1. Jeg ble fortalt at jeg kunne leie en ekspert fra et datafirma. Av egen erfaring visste jeg hvordan det går.

2. De fortalte meg at jeg kunne kjøpe Microsoft FrontPage eller Adobe Dreamweaver og selv finne ut hvordan jeg skulle gjøre det. (Med en uforståelig manual.)

3. De fortalte meg at jeg kunne bruke løsninger med ferdige maler for å bygge en nettside med svært begrensede muligheter og fleksibilitet. Man får opp en hjemmeside, men heller ikke noe mer.(Du får kanskje en svært lav månedlig utgift, men en webside som låst til en minimumsløsning med minimale muligheter til å bli synlig i søkemotorer. Når du oppdager alt du mangler koster det igjen skjorta å få dette som såkalt "option." Du har hørt ordet. Option. Det er engelsk og betyr stadig overraskende kostnader.

Ikke veldig mye å bli oppmuntret av.

Enten koster det skjorta å få hjelp til hjemmeside av en designer som ønsker å fakturere deg som om du var et stort firma med rikelige budsjetter...

.. eller man får en standardløsning som har svært begrensende muligheter..og som viser sitt sanne ansikt når du oppdager alt du mangler..

..eller du ender opp med å rive deg i håret der du prøver å forstå et eller annet komplisert program som ligner på panelet i et fly...

INGEN av disse valgene tiltrakk meg, men jeg hadde ikke lyst til å bruke de pengene som skulle til for å leie hjelp til ny hjemmeside og så ble ble det andre alternativet ovenfor, og ett år med den pinen det var å lære meg selv det å opprette og designe en enkel nettside.

Men her er jeg i ferd meg å forgripe tingene!

Jeg trodde jeg gjorde noe smart da jeg kjøpte en løsning hos en seriøs leverandør som Active24, pris kr. 3.500,- per år. Jeg oppdaget fort at jeg i tillegg nettopp måtte investere i et HTML program, Microsoft Frontpage, og nye 3.000,-

Jeg ønsket ikke noe fancy og spektakulært; ikke noe med bjeller og fløyter og dansende bjørner, bare kun en funksjonell hjemmeside der jeg kunne beskrive mitt konsept, selge e-bøker, samle mail adresser fra besøkende og håndtere disse, og på den måten etablere en solid basis der jeg kunne bruke nettstedet som support for offline konsulentvirksomhet, men også utvikle og utvide det til en internett business.

Likevel måtte alt kjøpes i løse deler, og jeg brukte all tid på å finne frem til det jeg trengte, til å løse problemer, og lite tid på å bygge siden. I forsøket på mestre FrontPage kjøpte jeg først en diger HTML bibel fra Amazon. Kr. 500,- Så måtte jeg ha en bibel til. Nye kr. 500,-. Deretter en mindre bok som skulle forklare biblene.

Så forsto jeg at det ville bli nødvendig å kjøpe ekstra programvare for å logge besøkene, ekstra programvare for å sende ut nyhetsbrev, ekstra programvare for å benytte en autoresponder for å sende ut e-kurs, ekstra programvare for å vise video, osv. osv. osv.

Jeg var fanget i en uendelighet av å skulle kjøpe løse deler og lære meg selv å sette sammen teknologien. Jeg var bare nødt til å finne en ny løsning. Det skulle vise seg å bli en "erfaring rikere."

Det må da være mulig å finne en intelligent løsning.
En ting visste jeg: Ikke flere mislykkede forsøk. Ikke. Alle hjemmeside leverandørene jeg sjekket ut var opptatt av en ting; få plassert meg inn på serveren slik at de kunne begynne å fakturere årsabonnement. De argumenterte med "quick fix", lag ferdig siden på en-to-tre, kjempebra grafikk og nesten gratis. Jeg visste nå såpass at disse løsningene ville sendt meg rett inn i den enorme, bortgjemte 99% gruppen. Aldri. Tanken på å igjen forsvinne i den grå massen sammen med alle de andre som har bitt på kroken om billig og kjapp løsning fikk meg til å nekte å gi opp å finne løsningen.

Det man er nødt til å være klar over: web publishing leverandørene snakker riktignok om det de kaller "søkemotoroptimalisering", men hva de legger i dette vil ikke hjelpe deg i å skape en suksessfull webside. På ingen måte. Det er lett å vite fordi du selv kan undersøke tilstanden hos kundene deres. Jeg har sjekket hundrevis av slike kundereferansesider. 9 av 10 blir er ikke synlig i søkemotorer. Snart skal jeg gi deg et verktøy så du sjekke og se for deg selv.

Tenk deg følgende: Hva er aller viktigst for en organisasjons overlevelse. Ja, å ha kunder. Men hva påvirker resultatet mest; er det å jobbe for å få nye kunder eller er det å kunne beholde de eksisterende kundene så de kjøper igjen? Nettopp! Et firma som ikke får gjenkjøp er i big trouble. Alt som gjelder offline markedsføring gjelder online markedsføring. Forskjellen er bare den at online blir du nådeløst tatt med buksene nede. Gjenkjøp offline blir til gjenbesøk online. Hvor mange ganger har du besøkt dette nettstedet. Jeg mener her på verdibasert-ledelse.com. Kanskje er du her for første gang. Men de 3000 besøkene som kommer hit hver måned er ikke 3000 forskjellige personer. Svært mange kommer på besøk flere ganger i måneden, noen er inne flere ganger hver dag.

Det var disse tingene som begynte å gå opp for meg; at vi her snakker om førstegangsbesøk, som gjelder kvantitet og det å være synlig i søkemotorer, - og gjenbesøk som gjelder kvalitet og innholdet på siden. Første gangs besøk kommer av at man er synlig i søkemotorene. Selv om webside leverandører av og til bruker noen riktige ord, som for eksempel søkemotoroptimalisering, det hjelper tydeligvis lite fordi 99% av alle kundene deres blir likevel ikke synlige, de får altså ikke førstegangs-besøk.

Og, dette ble en aha opplevelse for meg; og det vesentligste, gjenbesøk, hvordan man oppnår gjenbesøk, det er mildt sagt gresk for dataekspertene. Forsåvidt logisk, for dette temaet har ingen ting med data å gjøre. La aldri en dataekspert ha ansvaret for nettsiden din. La aldri en grafikk ekspert ha ansvaret for nettsiden din. Problemet deres er at det å lage en suksessfull hjemmeside har ikke skjønt. Da burde de ikke late som.

Dette var helt avgjørende for min egen del å forstå, og du får senere alle fakta slik at dette blir klart. Dette er informasjon som webside leverandørene har mest interesse av at du ikke får. Og det var som en ny verden av forståelse åpnet seg for meg da jeg fikk tilgang til verktøyer som automatisk leverer informasjon om helsetilstanden til alle hjemmesider man besøker, og derved ryddet av veien de myter jeg hadde om trafikk på nettet, og hvor få nettsider som egentlig synes i søkemotorer. Vi er straks der nå.

Som allerede nevnt er 99% av alle nettsteder ikke synlig i Google og blir derved ikke funnet! (Google er kongen, antakelig foretas nærmere 90% av alle søk i Google)

Det er den brutale sannhet. Jeg stilte meg selv spørsmålet: Hva er vitsen ved å spare noen hundrelapper i året dersom hjemmesiden min ikke oppnår besøk av folk som søker på nettet, som er interessert og som gjerne ville lese innholdet på websiden min. Hvis de bare finner den. Når min hjemmeside ikke blir funnet har den null verdi. Det er skjebnen til 99 av 100 nettsteder. Og dette er sannsynligvis det eneste (nett)stedet i Norge i dag hvor du får full informasjon om denne dårlig nyheten.

Men, samtidig du får den gode nyheten; du får svarene på hvordan du løser det. Da kan det å lese denne siden vise seg å bli den beste investeringen i tid du har gjort på lenge.

Så, la oss gå i gang med avsløre viktig informasjon, hvor jeg får min informasjonen fra, og hva jeg praktisk gjør trekk for trekk. Det er dette som tydeligvis er en vel bevart hemmelighet for de fleste. Din jobb, dersom dette er interessant for deg, er å forstå det og implementere dette på din egen hjemmeside

Da får vi sette i gang; vi er nødt til å hente frem dette 1/99 forholdet, problemet med 99%, ved å ta i bruk et verktøy som forsyner os med nødvendige informasjon .. > mer om dette på neste side>> .Navigasjonshjelp:
Dette er: hovedsiden for Lag en hjemmeside >>klikk her>>:
En mal og guideline for å bygge en vellykket webside|hjemmeside
;

Dette er tema-relaterte Undersider:
Fra et bortgjemt liv på internett til full synlighet i søkemotorene>> .
Alexa gir oss en analyse av helsetilstanden for nettsteder. >> .
Reelle eksempler viser valgte søkeord som får 100% synlighet i Google søk..>> .
Valg av publiseringsløsning/leverandør er nøkkelen til en suksessfull hjemmside..>> .


Her kan du ta en gratis personlighetstest:
DiSC/DiSK personlighetstest >> .
..prinsipper og strategier for personlig suksess:
Prestasjonspsykologi >> .

Her går du rett til:
nettstedets hjemmeside >> .


Kjell Ramstad
Oslo, Sarpsborg, Fredrikstad, Moss, Halden, Drammen, Østfold

Klikk her
og
del denne
siden med
en venn!
.