Les eksemplene;
100% synlighet i søkemotorer, - hver gang.

Alexa og Google som grunnlag
for å velge best publiseringsløsning,
for synlighet i Google.

På de tre foregående sidene har jeg snakket om realiteter og utfordringer på internett, at 99% mislykkes med sine hjemmesider, at jeg definitivt var en av dem. I tillegg har jeg hevdet at jeg har skaffet meg kompetanse og innsikt som har gjort det mulig for meg å gå fra den begredelige 99% gruppen til 1% gruppen som er synlige i søkemotorer og blir funnet på nettet samt at jeg lykkes med å få gjenbesøk.

Internett inneholder en mengde ord, - bla, bla og skryt. Så for at du ikke skal måtte ta meg på ordet, her er siden hvor jeg går opp til eksamen, så du med egne øyne kan se om dette holder mål og er interessant for deg.

Det jeg gjør her er å bruke Alexa og Google som verktøy for å få frem en del fakta om denne nettsiden i forhold til andre nettsider.

Vi starter med Alexa
Det vi nå skal gjøre forutsetter at du installerte Alexa slik som foreskrevet <<<på forrige side.

Her er en interessant side: Alexa viser de 100 høyest rangerte norske nettsteder>> . VG rangerer nær toppen, og det som kjennetegner disse 100 nettstedene er at de enten er en avis, et et sosialt nettverksted, en portal eller en nettbutikk som eks. Komplett. Elkjøp er det nettstedet for vanlige firmaer som rangerer høyest, men i praksis finner vi ikke vanlige firma nettsteder blant de 100 høyest rangerte.

Da går vi i gang og ser nærmere på en del nettsteder. Først kommer varehuskjeden Smart Club..klikk her..>> , med en rangering rundt 600.000.
Opel Norge..klikk her..>> , ca. 300.000, mens Ford Norge..klikk her..>> , kommer dårligere ut og rangerer ca. 700.000
Tine..klikk her..>> , har ca. 420.000. og ABB Norge..klikk her..>> rangerer rundt 1.8 mill.
Vi kan sjekke et et par konsulentorganisasjoner: Konsulentselskapet McKinsey Norge..klikk her..>> får en rangering på ca. 4,7 mill. (nettstedet deres får svært lite besøk) og Habberstad Consulting ..klikk her..>> bare faller og faller og oppnår nå ikke å bli rangert i det hele tatt.
e-management ..klikk her..>> er en nettside innenfor samme kategori min nettside og får Alexa rangering 18,5 mill., som er next to nothing, mens nettsiden Firma Hjelp ..klikk her..>> oppnår 1,7 mill. i rangering ( Hartmark Consulting ..klikk her..>> rangerer på omtrent 5,5 mill.

Av disse Alexa tallene fremkommer at de mest kjente konsulentselskapene er amatører på online markedsføring.Nå, når du har installert Alexa i nettleseren din, kan jo du forsette og sjekke hvilken som helst nettside du måtte ønske. Det du vil finne er at de hovedsakelig har en ranking fra 2 millioner og oppover. Så finner du noen av det helt store som rangerer bedre enn 1 million, men du kan komme til å lete lenge før du finne dem. Jeg plukket frem Opel Norge som tydeligvis har greid det.

Men, hva så med den nettsiden du er på nå? Vel, du har antakelig sjekket det for lengst. www.verdibasert-ledelse.com .klikk her..>> rangerer ca. 600.000 og klikker du deg videre til Alexa er den nasjonale rangeringen rundt 2300-2500. Disse tallene forbedres nå fra måned til måned. Målet er å komme under under 500.000 internasjonalt og 2000 nasjonalt i løpet av 2008.

Vel, det var Alexa så langt. Vi ser at dette nettstedet rangerer på linje med de aller beste firma nettsteder i Norge. En nettsides alder teller mye for hvordan Google behandler siden i søk, og jeg vil at du skal legge merke til at alle de nettstedene jeg sammenligner med er gamle, mens denne siden er godt under ett år. Desto eldre nettstedet blir, desto bedre vil den synes i søkemotorer.

Tiden er inne for å sjekke dette nettstedets synlighet i Google.
Det vi altså skal se på nå er hvordan havner dette nettstedet for søk i Google for de søkeordenen som nettstedet er optimalisert for.

En viktig ting, når du klikker på linkene og sjekker resultatoppslaget for det enkelte søkeord i Google, legg merke til annonsene i det lyse gule feltet øverst og i høyre marg. Det er nettsteder som betale Google for annonsering, og det koster dem fra ca. kr, 5 til kr. 20 hver gang noen klikker på annonsen. Hvorfor de annonserer sa du? Tja, tror vi de hadde annonsert dersom de visst hva de skulle gjøre for å bli funnet via organiske, gratis søk? Akkurat.

Bilinnredning er jo ikke akkurat hva jeg holder på med.
Du husker eksemplet med bilinnredning fra side 1. På den tiden det har tatt å skrive disse sidene har resultatet endret seg, du kan selv legge søkeordene inn i Google i nettleseren din eller klikk på Bilinnredning løsninger>> direkte herfra. NB! Pass på at du har satt Google til "sider fra Norge" for å få samme søk som meg. I mitt søk får jeg både plass nr. 1 og 2 av ca. 1350 konkurrerende nettsider.

NB! Google resultat varierer fra dag til dag, en dag på plass nr. 4, neste dag plass nr. 2, og motsatt. Så om du ikke finner samme plass på resultatoppslaget som jeg har notert, sjekk litt oppover og nedover på samme side, eller mellom side 1 og 2.

Vi sjekker søkebegrepet "skreddersydd bilinnredning" også, skreddersydd bilinnredning >> . og bilinnredning for håndverkere >> . Begge kommer opp som både nr. 1 og 2. Til slutt prøver vi bilinnredning for Toyota >> og blir listet på en 7 plass blant 522 konkurrerende nettsider, og hvordan bygge bilinnredning >> som blir listet på 1. plass. Her ser du at konkurransen er lav. Alle disse søkeordene er benyttet, jeg får flere og flere besøk på siden har. Nå har jeg plassert en link videre til dette bilinnredningsfirmaet, så dette bør bli bra butikk for dem. Så lenge dette eksperimentet varer.

Når du velger søkeord for å fange opp søk må du, akkurat som offline, følge nøye med endriner i folks søkevaner. En interessant ting; etter hver som folk får stadig mer erfaring med Google bruker de mer og mer long tail søkekombinasjoner, flere ord i søkebegrepet, ofte hele spørsmålstillinger. Dette må testes, for du vet jo aldri hvilke søk du ikke får. Her er et eksempel; Jeg gjorde et eksperiment ved å optimaliserer denne omtale siden for hvordan innrede en transporter >> , noen ganger kommer den som nr. 10 og noen ganger som 11, i en konkurranse med 52 000 andre sider. (Ved ny sjekk har den krøpet opp på plass 1.) Ikke verst med tanke på relativt tøff konkurransen her, men, - jeg har gjort et par håndgrep og før januar 07 er over bør den ligge mellom 1 og 5. (Akkurat! i dag 15. januar har dette søket flyttet seg fra plass nr. 11 opp til plass nr. 1 hos Google. Ønsker du å mestre dette? Så les videre. )

Hensikten med først å eksperimentere er å oppdage søkeformer du ikke visste blir benyttet. Så du må selv lete i Google oppslaget både på side 2,3 4 og 5 for å oppdage bruken, deretter kan du optitmalisere for å løfte det opp på side 1.

Bytt om Transporter med for eksempel Ford, slik; hvordan innrede en ford >> , så er plasseringen nå nr. 1 med 1300 konkurrenter. Den er allerede på side 10, så er jobben å få den inn som nr. 1 eller 2. (Det samme her; i dag, 15. januar, alt gikk som planlagt; slå opp så ser du at dette søket er på plass nr. 1 i Google. Pføy.)

Det er mange aktuelle søkeord som den ene siden for bilinnredning som jeg har laget ikke er optimalisert for. Det jeg ville vise med dette er: gjør de rette tingene og med stor sannsynlighet kommer du på side en de søkeordene du selv velger.

Så tester vi , - tema for tema.


Det tar jo noe tid å bygge en slik nettside ferdig, og det betyr at selv om flere temafelter må opp med en gang, så må man konsentrere seg om noen få til å begynne med.

Nettstedet inneholder stoff om DiSC personlighetstest og et mye brukt søkeord i denne sammenheng er nettopp søkeordet personlighetstest>>. Kommer noen ganger som nr. 9 på side en, noen ganger som nr. 12 på side to i søkeresultatet blant ca. 12500 konkurrenter (men har nå beveget seg opp på 3. plass, og antall konkurrerende sider er økt til 129 000), og adferdsanalyse>> kommer opp som nr. 11.For disc personlighetstest >> er resultatet nr. 1 og 2 blant ca. 900 konkurrenter. For disc adferdsanalyse gir Google topp plassering.

Et annet hovedtema er Oppsigelse som foreløpig er optimalsert for en mal for oppsigelse>>. Kommer som nr. 3 og 4 i søkeresultatet blant ca. 12 000 konkurrenter, og oppsigelse ansatte>>, 6. plass og 83 000 konkurrenter og oppsigelse ved avvikling>>, 2. plass og 19. plass blant 52 700 konkurrenter.

Et annet tema jeg jeg har lagt noe men vekt på er rekruttering med søkeordet ansettelsesintervju >>. Kommer som nr. 7 i søkeresulatet blant ca. 2020 konkurrenter.

For området salg har jeg lagt inn stoff pluss et kurs i avslutningsteknikker>>. Google lister denne opp som både nr. 4 og 5 i søkeresultatet blant ca. 1700 konkurrenter, eller Under salg har jeg lagt inn stoff pluss et kurs i closing teknikker>>. Google lister denne opp som både nr. 1 og 2 i søkeresultatet blant ca. 10 000 konkurrenter, og til slutt salgsstrategier>>, nr. 1 i Google blant 1000 andre sider.

En ting; husk hva jeg sa om å observere nettannonser. I resultatoppslagene ser du en mengde annonser fra nettopp de webside leverandørene som må annonsere fordi de ikke vet hvordan de blir synlige helt gratis. Nå kan du jo klikke på noen av dem og sjekke Alexa rangeringen de har. Ikke mye å skryte av, men finner du en høy rangering så kommer jo det ikke av at de blir funnet på vår måte, men av at de får besøk via kostbar annonsering.
Den andre tingen; (vel, mulig du ikke orker å svelge flere bevis. OK, da hopper du over resten.) Men faktisk kunne det forholdt seg slik at jeg hadde lykkes med noen helt få søkeord, og deretter lagt frem kun disse. Det er det enkleste. I stedet tar jeg her jobben med å klargjør at Google finner meg på alle områdene.

Så hvis du orker flere eksempler kan vi til avslutte med noen av de søkeordene som nettopp disse sidene som omhandler hjemmesider er optimalisert for. Ordenenettside, hjemmeside og webside benyttes som likeverdige synonymer, det må lages tre sett søkeord og optimaliseres, et for hver. I øyeblikket får ikke søkeordet hjemmeside og nettside topp plassering, som for eksempel jeg vil lage egen nettside>> gir Google plass nr. 5 mot 530 000 konkurrerende nettsider, jeg vil lage egen hjemmeside>> gir Google plass nr. 6 mot 780 000 konkurrerende nettsider, mens derimot jeg vil lage egen webside>> gir Google plassering nr. 27 000 konkurrerende nettsider.

Så avslutter vi med disse i tur og orden som hvordan bygge opp hjemmesiden >> listes som nr. 6 i Google resultat blant 900 000 konkurrerende nettsider og egen private hjemmside >>, kommer som nr. 2 i resultatoppslaget blant 184 000 konkurrenter.

lag min egen nettside >>, kommer som nr. 6 i resultatoppslaget blant 420 000 konkurrenter og lag min egen webside >>, nr. 2 i resultatet blant 15 000 konkurrenter og lag min egen hjemmeside >>, nr. 3 med 290 000 konkurrenter.

For denne varianten hvordan lage sin egen private nettside>> gir Google plass nr. 1, i kamp mot ca. 59 000 konkurrerende nettsider, og for
hjemmeside verktøy>>, nr. 7 i Google resultat med 370 000 konkurrenter. Hvis jeg hadde annonsert dette søkeordet i høyre marg ville det kostet meg ca. kr. 15.00 per klikk ved annonsekampanje hos Google.

Her fremkommer søkeordet nettsted analyse>>, nr. 2 på side 1 i Google resultatoppslag mot 135 000 konkurrerende nettsider.

Husk igjen at plasseringer varierer fra dag til dag.

Kunne du tenkt det å operere med slike resultattall i Google søk for dine ting, dine temaer? Akkurat.

OK, OK, vi skal om noen strakser gå rett på hva som gjør det mulig å ta kontroll på synlighet i Google, men for deg som er skeptisk inn i hjerteroten, her får du et siste bevis;

Test 2 - Butikkdata systemerFor en drøy uke siden satt jeg i møte med en av norges største leverandører av butikkdata systemer. De er dyktige på det det driver med, men de har samme problemet som alle andre; de har en liste med søkeord, men de er ikke synslig i Google for disse ordene. De blir altså ikke funnet på nettet. Visst, du kan skrive inn nettadressen deres eller firmanavnet deres, da finner du dem. Men som vi har snakket om tidligere; har du telefon-nummeret til et firma, selvsagt finner du dem.

Når et firma befinner seg i en slik situasjon trer det inn en gitt logikk i årsakssammenhengen. (Jeg sier ikke noe om hvilket firma det er, vi trenger ikke vite det.) Hvorfor blir de ikke funnet på nettet; fordi de mangler markedsføringskompetanse, som også betyr at leverandøren deres, i dette tilfelle et reklamebyrå, også mangler markedsføringskompetanse. Overrasket over det siste? Slutt med det.

Nå kommer det; jeg tok med med listen med høyt prioriterte søkeord og på samme måte som med bilinnredningsfirmaet ovenfor bygget jeg en side midt inne blant mine 100 andre sider. Jeg bygget siden, natten etter var Google spideren inne og leste innholdet, 5 dager etter listet Google siden og innen 7 dager kunne siden bli funnet ved søk på de prioriterte nøkkelordene i Google. Norske dataspesialister gjentar at denne prosessen må man påberegne tar to måneder. Det tok altså 7 dager. Tror du det kommer av at Google liker meg, eller kanskje kommer det av noe annet?

Det første prioriterte søkeordet er: butikkdataløsninger>>, nr. 12 i Google resultat mot 370 konkurrerende sider (det er for dårlig, her må noe gjøres). Og, - det nevnte butikkdatafirmaet kommer som vanlig ikke opp på side 1. Men legg merke til alle annonsene i høyre marg. En rekke annonsører, de som mangler markedsføringskompetanse, som du husker; de holder liv i Kvasir, Google og Yahoo gjennom annonsekampanjer på flere hundre tusen i året. Flere av søkeordene koster omtrent kr. 15.00 per klikk for annonser med Google. Det er lett å forstå at når folk klikker her så raser det penger ut av Yahoo kontoen deres. Mitt oppslag er der, helt gratis.

Her kommer 10 000 kr spørsmålet. Når du leser en avis, hva har du mest tillit til; redaksjonelt stoff eller annonsene? Akkurat. Det heter vist å stille et retorisk spørsmål, dette. Anyway, forskning viser, og personlig erfaring viser, at redaksjonelt stoff oppnår 10 - 20 ganger mer tillit enn en betalt annonse. Konsekvensen av dette er at noen designer sin annonse slik at de ligner en redaksjonell artikkel. Det ville selvsagt være å lure folk, så lover påbyr at det tydelig skal stå "annonse."

Poenget er at det samme gjelder her online; de organiske resultatoppslagene får mer enn 10 ganger så mye tillit som annonsene i det lysegule feltet på toppen og i høyre marg.

Der var en internasjonal ekspert som sa; "Det å kommer på side en i Google resultatoppslag er som å trykke penger." Han har helt rett.

147 konkurrerende sider for søkeordet butikkdataløsninger er ikke stor konkurranse, likevel kan en førsteside plassering være krevende dersom mange nok av de få konkurrentene har god optimalisering. Men jeg oppdaget at det er langt mer vanlig å dele ordet slik: butikkdata løsninger, med 3000 konkurrerende nettsider. Jeg hadde ikke optimalisert for dette og kom først på nr. 25 i Google resultatet, med svært liten mulighet for å være synlig i søk. Så foretok jeg noen håndgrep, og i dag, tre dager etter kan du jo slå opp og se selv:
butikkdata løsninger>>
. Resultatet er løftet fra nr. 25 til nr. 2 mot ca. 5500 konkurrenter. Legg merke til alle annonsene. De kommer fra firmaer som ikke greier å være synlig i organisk søk, og hver gang noen klikker koster det dem ca. kr. 15.00.

Det neste søkeordet er: butikkdata faghandel >>, nr. 1 i Google resultat mot 360 konkurrenter.

butikkdata kjedeløsninger >>, nr. 14 i Google resultat (som er for dårlig).

Som det står i overskriften, valget av publiseringsløsning er den viktigste årsaken til at de valgte søkeordene kommer på side 1 i Google søk.>les mer om det på neste side>> .Navigasjonshjelp:
Dette er: hovedsiden for Lag en hjemmeside >>klikk her>>:
En mal og guideline for å bygge en vellykket webside|hjemmeside
;

Dette er tema-relaterte Undersider:
Fra et bortgjemt liv på internett til full synlighet i søkemotorene>> .
Alexa gir oss en analyse av helsetilstanden for nettsteder. >> .
Reelle eksempler viser valgte søkeord som får 100% synlighet i Google søk..>> .
Valg av publiseringsløsning/leverandør er nøkkelen til en suksessfull hjemmside..>> .
Her kan du ta en gratis personlighetstest:
DiSC/DiSK personlighetstest >> .
..prinsipper og strategier for personlig suksess:
Prestasjonspsykologi >> .

Her går du rett til:
nettstedets hjemmeside >> .


Kjell Ramstad
Bedriftsrådgiver Oslo, Sarpsborg, Fredrikstad, Moss, Halden, Drammen, Østfold

Klikk her
og
del denne
siden med
en venn!
.