Bygg din egen hjemmeside 

99% av alle hjemmesider
er ikke synlig i søkemotorer,
..de blir ikke funnet!

Er din nettside synlig i søkemotorer?


Her får du historien om hvordan jeg,
skritt for skritt,
har bygget min egen FIRMA- og PRIVATE
hjemmeside / webside

... som gir:
- hyppige besøk fra søkemotorer
- søkemotor optimalisering
- optimal rangering i søkemotorer
- er synlig i søkemotorer

..og bringer nettsiden opp i topp 1% klassen
slik at den nå er blant de
høyest rangerte norske nettsteder!
.. uten at jeg trenger å være datanerd,
kjøpe dyr programvare, eller
betale dyre honorarer til et datafirma!"


Special SiteSell Promotion

(Begrepene webside, nettside, nettsted og hjemmeside brukes her synonymt.

Denne siden omhandler alt du trenger for å lage din egen vellykkede FIRMA- eller PRIVATE webside!

Er du fornøyd med en hjemmeside som bare du, din familie og dine venner finner frem til; kast ikke bort tiden din med å lese videre. En såkalt gratis nettside er heller ikke forenlig med å være synlig i søkemotorer.
Men,- jeg betaler gladelig kr. 150,- per måned for en løsning som har alt jeg trenger for å bli sett, skape trafikk og interesse. Er du grundig lei av at nettstedet ditt er en død plakat som søkemotorene ikke finner frem til? Da har du kommet til rett sted.

På kort tid, uke etter uke, har dette nettstedet oppnådd en oppsiktsvekkende høy rangering? Er det interessant for deg å få en trinn for trinn beskrivelse av hvordan dette gjøres?
Da er du også kommet til rett sted.

Det er viktig å utvikle sitt eget nettsted slik at det får mer og mer oppmerksomhet gjennom å synes i søkemotorer, det er den kvantitative delen, og ved at de som kommer på besøk finner den leseverdig og vender tilbake på gjenbsøk, som er den kvalitative delen.

Hvis du synes det er viktig for din hjemmeside, enten du har en firmaside eller en privat hjemmeside; da bør du definitivt følge med her fra nyttår!


Dato:

Hei, Kjell Ramstad her.
Takk for din interesse for denne artikkelen. 

Når 80/20 regelen blir en 99/1 regel

80/20% regelen er den loven som sier at 20% av selgerne (i en organisasjon) oppnår 80% av omsetningen, at 20% av handlingene dine står for 80% av resultatene dine. Offline er får den middelmådige noen ganger bli med på leken. Det som nå går opp for folk er: På nettet blir den middelmådige brutalt sendt hjem. Kommer du ikke blant de 10 første i et søk med Google er sannheten; om du listes i søket på 21. plass eller 26759. plass, uansett så teller du ikke. Så har er hva du aldri må glemme, Paretos lov for internett: 1% av alle nettsteder får 99% av besøkene, og 99% av alle nettsteder får kun de resterende 1% besøk! Det er i beste fall. Ofte er det verre.

Jeg befant meg så definitivt utenfor banen. Så dette er historien om hvordan jeg har flyttet egen hjemmeside fra den triste grå massen, den umulige 99% gruppen som frustrerer så mange nettside eiere som ikke er synlig i søkemotorer, som ikke blir funnet, og rett opp i topp 1% klassen med de nettsteder som er synlig i søkemotorer og derved blir funnet av de personene man ønsker å komme i kontakt med. (Du er åpenbart en av dem.) Etter få måneders drift har nettstedet nærmere 2000 besøk og ca. 8000 sideoppslag per måned. Nettstedet vokser nå med 10% hver måned, og innen sommeren 2008 vil disse tallene ha doblet seg.

Jeg kopierte andres suksess og ble markedsleder online i løpet av 6 måneder. Det samme kan du gjøre.

Forbløffende, synes du ikke? Egentlig ikke. Aristoteles ga et bra svar på dette for mer en to tusen år siden. Så ut fra dette prinsippet var det opp til meg å spore opp nettside ekspertene med topp suksess. Jeg fant dem ikke i Norge, og prosessen tok meg ett år. 

Ville du se det som interessant at jeg skritt for skritt summerer opp det jeg har lært så det blir konkret tilgjengelig for deg her? Ok, tenkte det, ja. 

Din jobb blir da å forstå og implementere informasjonen, strategiene og teknikkene du får på de følgende sidene. Da vil du oppnå samme resultat som jeg har oppnådd, og du vil bli i stand til lage en vesentlig mer vellykket og resultatgivende hjemmeside, enten det er en FIRMA- eller PRIVAT hjemmeside, enn du ellers ville gjort. Ikke nok med det. Har du en firma nettside er potensialet meget stort. Jeg har ikke funnet mer enn en håndfull norske firma websider som har forstått hva dette dreier seg om. Tar du grep nå kan du forsere dine konkurrenter med et kvantesprang. 

Dette er den første hjemmesiden jeg har bygget. Jeg har forsøkt meg med to andre konsept. Jeg tror det er greit å ha overblikket, så jeg skal snart si litt mer om de prosjektene. Det var etter den andre mislykkede hjemmeside at jeg oppsøkte eiere av de mest suksessrike nettsteder i verden. Så studerte jeg hvordan disse gjør det. Jeg har pløyd gjennom 25 bøker om temaet, mer enn tusen artikler, lest en rekke blogger, deltatt i flere forum og gjennomført et femtitalls internett konferanser og webinarer. Ingen ting av dette fant jeg i Norge, så jeg måtte få tak i internasjonale kontakter. Her til lands er situasjonen den at nettside leverandører som selger deg nettsider blir selv ikke funnet på nettet. Det de må gjøre er å gjennomføre kostbare nettannonser. Årsaken til det er nok åpenbar; hadde de visst hvordan de skulle gå frem for å bli synlig i søkemotorer hadde de vel valgt det i stedet for å betale hundretusener i annonser. Som en internett ekspert sa det: "Greier du å kommer blant de ti første på listen i Google søk, det har samme verdi som å trykker penger. Jeg kommer tilbake til dette, du skal få se en del ting med egne øyne som du ikke tror før du ser det. 
Nei, jeg har egentlig ikke noe å selge deg her. Det jeg håper er å selge deg på de ideene og metodene jeg har lært av andre og nå benytter i praksis; for det jeg gjør er å gi deg den kunnskapen som viser seg å gi meget gode resultater. Og for mange andre enn meg. Dette med resultater kommer jeg tilbake til. Du vil få se en rekke eksempler på hva som virker i praksis. 

Så her er den gode nyheten: Du også kan bli markedsleder online ved å gjøre det samme som jeg (og de andre i topp 1% gruppen) gjør. På de følgende sidene vil jeg dele med deg, bit for bit, hva jeg har gjort og gjør for oppnå en av de høyeste Alexa rangerte nettsteder (du får all informasjon om Alexa senere), både internasjonalt og blant norske nettsteder. Og hvordan du ved systematisk å implementere effektive strategier og metoder på din webside kan utnytte ditt eksisterende markedspotensial. 

Her er den andre gode nyheten: Konkurransen på internett(online) blant norske nettsteder er foreløpig svak. Årsaken er lav kompetanse. Dersom du i 2008 griper tak muligheten som (foreløpig) ligger i dette slik som jeg har gjort, kan det gi deg et formidabelt fortrinn. 

Den tredje gode nyheten: Jeg oppdaget internetts hemmelighet; ved å skaffe meg denne kompetansen, kan selv det minste firma, som mitt eget, som er altfor lite til å få oppmerksomhet i markedet offline, bli markedsleder på online internett. 

Er du leder eller driver eget firma? Oppdag hvordan du effektivt kan bruke hjemmesiden din til å markedsføre konseptet ditt og oppnå oppmerksomhet, bygge langsiktige kunderelasjoner, kundelojalitet og tillit. 

Du kan være en detaljisthandel som selger klær, eller du driver et hotell, er tannlege, fysioterapeut eller kiropraktor, eiendomsmegler, alle typer service eller verksted, eller bilforretning, alle typer gründer og selvstendig næringsdrivende av; du har en realistisk mulighet til å bli markedsleder online innen ditt område. Hvorfor det er mulig? Det er nettopp slike ting jeg vil klargjøre her på de kommende sidene. 

For meg var det en strategi å gjøre dette nå mens konkurransen på nettet i Norge er lav (den engelskspråklige delen av nettet har vesentlig tøffere konkurranse, og det samme vil skje i Norge). Ved å gjennomføre dette nå innen utgangen av 2008 vil mine konkurrenter får problem med å innhente forspranget. 

Hvordan ser din situasjon ut? Er tanken interessant? 

Så, om du skal i gang med å lage nytt nettsted, studer disse sidene og så kan du gjøre det riktig fra starten av. 

Har du allerede en webside? Her får du grunnlag for å revurdere og foreta de endringer som må til for å optimalisere nettsiden din slik at den blir så vellykket som den har potensial for. Men ikke glem det; jeg har hverken før eller siden funnet en nettside leverandør som er i nærheten av å gi meg så mye for pengene som den leverandøren jeg samarbeider med nå. Uten den leverandøren ville jeg fortsatt befunnet meg i 99% gruppen. 

Fakta, sier du kanskje, kom med mer fakta. Ok, ok, la oss starte med et enkelt, og kanskje litt spesielt eksempel

Selvsagt, hadde jeg vært deg ville jeg krevd noen harde fakta for å gidde å bruke tid her. Derfor har jeg heller ikke kunnet si så mye om dette før nå. Det er nå faktaene begynner å komme på bordet. Så alle fakta kommer på bordet etter hvert, men for at du ikke bare skal sitte der og ta meg på order, her innledningsvis får du et spesielt, morsomt men typisk eksempel. Eieren for et bilinnredning firma syntes i hvert fall det var uventet, og interessant. Kanskje gjør du det samme. 

Saken er den; for 6 uker siden snakket jeg med eieren av Bilinnredningen AS; som navnet tilsier leverer de bilinnredninger. Jeg spurte hvorfor han ikke gjorde mer for å bli synlig på nettet. Hjemmesiden hans hadde åpenbare problem med å bli funnet i søkemotorer for visse søkebegreper, som for eksempelskreddersydd bilinnredning og bilinnredning løsninger. For å gjøre historien kort; da samtalen var over brukte jeg 4-5 timer på å lage et webside case fra bunnen av. Jeg bygget en, 1 eneste side over temaet bilinnredning. Den siden gjemte jeg inne blant de 100 andre sidene på dette nettstedet. En dråpe i havet. Så å finne denne siden er som å lete etter den berømte nåla i høystakken. Så ikke gjør det, da kaster du bort flere timer. det du kan prøve er å gjøre det som alltid er smart når du trenger noe; bruke Google. 

Nettopp, så 6 uker senere snakker jeg med samme eier; om han hadde lyste til å sjekke noe interessant? "Jeg har laget en side for bilinnredning, men eneste måten du kan finne den på er å bruke Google. Vi ble fort enige om at det var liten vits å søke på ord som "sildestim" og "bilkø"; så han begynte å teste viktige søkeord som han ønsker å bli synlig i Google med (i nettleseren). Nå kan jo du gjøre samme forsøket, enten legge det direkte inn i Google eller klikke Bilinnredning løsninger data-custom-mark="true">> direkte herfra. 

Søkeresultater endres stadig, sist jeg sjekket kom dette søket (se etter adressen www.verdibasert-ledelse.com, som nr. 3 på første resultatside hos Google, men jeg har foretatt et par forbedring som gjør at snart bør du få se søket på plass no. 1 og kanskje nr. 2. (Akkurat, ved siste sjekk oppnår jeg både 1. og 2. plass i Google søk) Du kan jo klikke på den linken (med adressen www.verdibasert-ledelse.com i Google oppslaget, så ser du hvor du kommer. Akkurat, du er tilbake på nettstedet her. Sånn virker det når en web side er optimalisert for bestemte søkeord. 

Sjekk gjerne søkebegrepet "skreddersydd bilinnredning" også, direkte i Google eller klikke på denne; skreddersydd bilinnredning data-custom-mark="true">> . Eieren av dette firmaet fant seg selv som nr. 5 i Google resultatoppslaget. (ny etter noen måneder viser både plass 1 og 2 i Google resultat) Her er en til: bilinnredning for håndverkere data-custom-mark="true">> . I søket jeg har gjort her nr 5, men jeg har gjort noen håndgrep og foreslår at du sjekke fra og med plass nr. 1. (Helt riktig, kommer nå på både 1. og 2. plass i Google resultatoppslag) 

Her er den gode nyheten for Bilinnredningen AS: Google viser den siden jeg har laget foran de fleste konkurrerende nettstedene, og dersom Bilinnredningen AS benytter samme metodikk på hele sin eksisterende webside vil de kunne "sope" opp alle nettsøk vedrørende bilinnredning og lede disse til sitt nettsted. Konsekvens; Reell mulighet for å doble omsetningen på kortere tid enn de har drømt om noensinne. 

Du er nå i ferd med å tilegne der mer kunnskap om å bygge hjemmeside enn 99% av alle nettside eiere

Konseptet jeg får fra min nåværende leverandør har løst de problemene jeg slet med for å få en vellykket nettside, så nå kan jeg, - i stedet for å kaste bort tid på å løse problemer, bruke all tid til å være kreativ og bygge, - skape innhold som jeg håper vil være til nytte for deg. Men vent, mer om det senere. 

Jeg startet å bygge nettstedet i mai 2007, og i løpet av denne tiden har det oppnådd topp Alexa ranking (du får snart vite alt om Alexa) blant de ca. 1400 best rangerte av omtrent 300 000 norske nettsteder. I praksis betyr det en bedre ranking enn for eksempel Ford, Tandberg Data og Tine. Eller for å nevne egen bransje: 15 ganger bedre rangering en McKinsey, 20 ganger bedre enn Hartmark Iras. Du vil knapt finne en vanlig business webside som har en bedre rangering. 

Fordi hemmeligheten bak disse resultatene er overraskende enkel, logisk og slik at "selv far kan greie det," vel og merke når han først har rett kunnskap, og rett holdning. Som du skal se er det det siste som skaper bry for så mange. Etter at du har gått gjennom de følgende sidene vil du oppdage at du kan surfe på nettet en hel dag uten å komme i nærheten av et firma nettsted som er markedsorientert. 

Jeg har noe å bekjenne, - jeg må jeg medgi, min første tanke var at denne informasjonen er for verdifull til å gi fra seg. Og det er nok av dem som ynder å fortelle meg at jeg har en skrue løs som nå velger å dele denne nøkkelinformasjonen med deg. 

Vel, dem om det, som min gamle mor pleide å si; en av de største suksessfaktorene er å dele egen kunnskap med andre, (som er drivkraften bak hele dette nettstedet) - og det viktige her er; når du har studert de følgende sidene får du tilgang til kunnskap om hvordan du kan lage din egen hjemmeside slik at den oppnår synlighet i Google og får oppmerksomhet i markedet, om hvordan du bygger opp en liste med email adresser, lager og sender nyhetsbrev, og om internett markedsføring og det beste for noen; hvilke muligheter du har til å tjene penger på nettsiden din. 

Før vi umiddelbart går løs på disse tingene, jeg tror det er nyttig at vi tar et kjapt blikk på hva var forløpet til dette. Du får vurdere selv, men jeg antar du vil se at mine forutsetninger for å lykkes med en nettside er slett ikke noe mer enn hva du har, kanskje tvert i mot. Fra et bortgjemt liv usynlig for søkemotorer.. data-custom-mark="true">her, klikk til neste side>>


Klikk her
og
del denne
siden med
en venn!
.

Navigasjonshjelp:
Du er nå på hovedsiden for Lag en hjemmeside >>klikk her>>:
En mal og guideline for å bygge en vellykket webside|hjemmeside
;

Dette er tema-relaterte Undersider:
Fra et bortgjemt liv på internett til full synlighet i søkemotorene>> .
Alexa gir oss en analyse av helsetilstanden for nettsteder. >> .
Reelle eksempler viser valgte søkeord som får 100% synlighet i Google søk..>> .
Valg av publiseringsløsning/leverandør er nøkkelen til en suksessfull hjemmside..>> .Her kan du ta en gratis personlighetstest:
DiSC/DiSK personlighetstest >> .
..prinsipper og strategier for personlig suksess:
Prestasjonspsykologi >> .

Her går du rett til:
nettstedets hjemmeside >> .

eksempel på suksessfull hjemmeside..>> .


Kjell Ramstad
Konsulent, rådgiver, ekspert i søkemotorptimaliering og internett markedsføring - Oslo, Sarpsborg, Fredrikstad, Moss, Halden, Drammen, Østfold