Det fjerde fokuspunktet for 
topp 10% gruppen;

Finansiell situasjon

Som liten gutt, fra jeg var 3 år, hentet jeg min fars faste lønnings konvolutt på "kontoret" hver 14. dag. Alle jeg kjente gjorde det samme. Så mitt første perspektiv på penger var 2 uker. På den måten ble jeg programmet til å se penger som noe kortsiktig, og fokuspunktet ble hvordan kontinuerlig, frem til en alder av 67, skaffe penger til livets opphold og fortløpende forbruk. På samme måte som gjennomsnittsmennesket lærte jeg ikke å tenke min finansielle situasjon, som er noe helt annet inntekten min.

Med økt samfunnsmessig velstand kan mange mennesker leve rikelig, men om noe skjer og inntekten opphører vil det ta brått slutt for de fleste.

Den finansielle situasjon din er hvor lenge du kan praktisere nåværende levestandard uten å ha inntekt. Dette er din økonomiske frihet. For noen betyr det bråstopp, for andre er det noen måneder. Det burde være noen år.

Det handler i stor grad om å forstå penger. Det er få som gjør det. Jeg har møtt mange ledere som kan lese et regnskap opp og ned, men de forstår ikke penger. For å si det slik; en bankrådgiver som ikke har oppnådd å bli økonomisk selvstendig i en alder av 50 år skjønner seg ikke på penger. Finn en annen rådgiver som forstår penger. Jeg brukte svært langt tid før jeg begynte å skjønne meg på penger. Her er den god nyheten; bedre sent enn aldri.

Få ting skaper skaper mer stress enn penger. Folk bekymrer seg om penger det mest av tiden. Gjennomsnittsmennesket i løpet livet utgjør et enormt beløp. Likevel er mange blakke når de pensjonerer seg. Kanskje er du en av de som bekymrer deg om penger det meste av tiden. Problemet er at vi blir det vi tenker det meste av tiden.

målet ditt kan være økonomisk frihet.

Målingen kan være antall år og måneder du kan beholde din nåværende levestandard selv om du slutter å jobbe. Hvor mange år bør det være? Vet du hva dette måletallet representerer i dag? Hvor lenge kunne du holde din nåværende levestandard gående fra det øyeblikk inntekten opphører?

Ta utgangspunkt i hva du tjener per måned, la oss anta kr. 40.000,-. Det er beløpet du trenger hver måned. Det blir kr. 480.000,- per år. La oss videre si at du vil sikre din økonomiske uavhengighet i 10 år, så du tar kr. 480.000 x 10 år = 4.8 mill.
Det betyr at om du har spart 4.8 mill., og du investerer dette beløpet vil du, hvis du oppnår 10% avkastning, dekke inn det vanlige forbruket ditt.

Suksessrike mennesker som stadig måler seg opp mot denne økonomisk nevneren blir intenst opptatt av hvordan de ligger ann i forhold til måletallet. De blir opptatt av hvordan de bruke penger. De bruker ikke anledningen til å kjøpe hytte på fjellet og ved sjøen, de kjøper ikke båt eller andre leketøy. De kjøper ikke engang bilen ny, de vet de kommer raskere til målet ved å kjøpe bilen brukt.

Synes du kanskje ikke dette stemmer med hva du ser rundt deg. Du synes kanskje at folk nettopp kjøper seg alle disse tingene. Det er fort gjort å komme til feil konklusjon her. Det du ser er enten den kategorien jeg nevnte ovenfor, de som lever høyt på høy inntekt, som som får bråstopp om inntekten stopper. Jeg lærte følgende Texanske uttrykk av Brian Tracy; " Big hat, no cattle." Noen få av de du ser har nådd målet, og når du har nådd målet om økonomisk frihet, da kan du, om du vil, sette giret opp ett eller to hakk.


Navigasjonshjelp:

Hovedkapitlet heter Suksess prinsipper: >>


Dette er Underkapitler av Suksess prinsipper:

Tre viktige fokuspunkter >>
Fire spesielle fokuspunkter som kjennetegner topp 10% folk >> 
Andre fokuspunkt; Familie og relasjoner >> 
Slik staver barn ordet kjærlighet: T-I-D >> 
Slik dobler du produktiviteten din >>
Tredje fokuspunkt; Helse, kondisjon og energi >>
Fjerde fokuspunkt; Personlig økonomi: Finansiell situasjon >> 
De fire store fokuspunktene; oppsummering >>
Fokus retning >>

Sjekk også denne siden innen lignende tema:
DiSC/DiSK personlighetstest >>
..og denne siden :
Prestasjonspsykologi >> 

Du kan gå rett til:
nettstedets hjemmeside >>

Kjell Ramstad

web hit counter