Lær hvordan du dobler produktivitet, prestasjon og resultat.

Organisering av endringen.
Når du har funnet de tre tingene som gir mest av seg stiller du deg spørsmålet: "Hvordan kan jeg organisere livet mitt slik at jeg ikke prøver å gjøre flere ting?"
Du kan bruke kortversjonen av Time Management; du får den her: Den eneste måten du kan ta kontroll på hvordan du bruker tiden er ved å slutte å gjøre ting av mindre verdi!" Dette er første lov i Verdibasert-Ledelse. Her er de fire valgmulighetene dine.

Rød pil:
- Gjøre mer av ..
- Begynne å gjøre ..
Blå pil:
- Gjøre mindre av ..
- Slutte å gjøre ..

Her her den gode nyheten: Du har kun disse fire mulighetene. Så det er ikke veldig mye å ha kontroll på.

Her er den dårlige nyheten: Du kan aldri oppnå kontroll ved å anstrenge deg mer, bli flinkere og stå opp tidligere eller jobbe lengre kvelder. For å ha plass til å gjøre mer av de tre viktigste tingene som gir mest av seg er du nødt til å slutte å gjøre noe eller gjøre mindre av noe. I stedet for å bruke kreativiteten din på hvordan du skal gå gjort mer skal du bruke den på hvordan du kan gjøre mindre.
Mange sier at de befinner seg i noe de kaller "tidsklemmen." De har virkelig et problem. For den finnes ikke. De skygger unna den røde og den blå pilen. De organiserer ikke endring av livet sitt.

Midt i "endringskrysset" har du senteret for turbulens. Lær deg til å like å være der. Særlig gjelder det om du har den stødige personlighetsprofilen.
Turbulensen er langt å foretrekke, mer positiv og energi givende enn kaoset som følger med manglende fokuspunkter og "tidsklemme." Ta i bruk metoden jeg beskriver her så tar du kontroll på turbulensen.

Det du må gjøre er altså å bestemme hva er det mest verdiskapende du kan gjøre, hva er de tre viktigste tingene, hva er det som har størst innvirkning på målet ditt. Er det så sikkert at du trenger å lære deg det nye verktøyet, eller er det smartere å lære noen andre til bruke det. Bør du bruke mer tid på referansekunder, på ansette de riktige folkene?

Tenk vektstangprinsippet og finn det riktige anleggspunktet, den økonomiske nevneren, så du kan doble eller tredoble virkningsgraden din. Første regel i det å få livet ditt under kontroll, doble inntekten og doble fritiden din er å gjøre færre og færre ting. Det er den blå pilen. Deretter gjør du mer av de viktige tingene og blir mer og mer dyktig på de viktige tingene. Så når du plukker ut disse tre tingene og blir virkelig god på disse tre tingene og deretter bruker kreativiteten og intelligensen din på å finne ut hvordan du kan rekruttere, delegere og outsource og få noen andre til å gjøre de lite viktige tingene.

Noen ganger når jeg diskuterer dette med ledere peker jeg på; det er en uke i året at folk er virkelig effektive; den sisten uken før ferien. Det er helt utrolig hva noen kan få gjort av disse viktige tingene de må ha på plass før de reiser. For det de sier er; hvilke er de få viktige tingene jeg er nødt til å ha gjort før jeg tar ferie. Se for deg at du ble sykemeldt men kunne være på jobb 2-3 timer om dagen slik at du kun er i stand til å rekke de tingene som gir mest av seg. Ville du sette deg å lese avise da? Eller gå rundt å koseprate? Du ville knapt sjekke innboksen i Outlook, du ville være i full fokus på de viktige tingene.

Vi har her sett på hvordan beholde produktiviteten og særlig under endring, så vi går videre til det andre fokuspunktet; Famile og relasjoner>> .


Navigasjonshjelp:

Hovedkapitlet heter Suksess prinsipper:>>
Dette er Underkapitler av Suksess prinsipper:

Tre viktige fokuspunkter >> .
Fire spesielle fokuspunkter som kjennetegner topp 10% folk >> .
Andre fokuspunkt; Familie og relasjoner>> .
Slik staver barn ordet kjærlighet: T-I-D >> .
Slik dobler du produktiviteten din>> .
Tredje fokuspunkt; Helse, kondisjon og energi>> .
Fjerde fokuspunkt; Personlig økonomi: Finansiell situasjon>> .
De fire store fokuspunktene; oppsummering>> .
Fokus retning>> .

Sjekk også denne siden innen lignende tema:
DiSC/DiSK personlighetstest >> .
..og denne siden :
Prestasjonspsykologi >> .

Du kan gå rett til:
nettstedets hjemmeside >> .

Kjell Ramstad

web hit counter